Denne paien er så god så har bestemt meg for at alle fortjenar å ha tilgong til oppskrifta :) To tommlar opp av alle som har vore på JuliTreFest dei siste to åra.
Banansmuldrepai m/sjokolade
Smuldredeig:
125 g kaldt smør/melange
1 dl sukker
2 dl kveitemjøl
1,5 dl havregryn
75 - 100 g kokesjokolade
Fyll:
4 bananer
2 ss smør/melange
2 ss brunt sukker
Sett omnen på 200 grader. Bland kjapt smør, sukker og kveitemjøl, bland havregryn i tilslutt. Fordel halvparten i bunnen av en paiform, forsteik i 10 min.
Skrell bananen, del i to og halver på langs. Steik raskt i steikepanne med smør og brunt sukker (karamellisere). Legg bananene i formen. Hakk sjokoladen og bland med resten av smuldredeigen som fordeles over banane. Steik i 10-15 min eller til lokket er gyldent (framleis 200 grader på omnen). Server varm med vaniljeis til.
Denne paien er grei å gjere ferdig fram til siste rest av smuldredeigen er fordelt over bananene og så ta den med i selskap og steike ferdig og servere varm der. Ein sikker vinnar tørr eg nesten påstå :)
Terningkast: 6
4 kommentarer:
mmmmmm, der gikk jeg glipp av noe mao. Og finvær til og med....
Den hørtes usannsynlig god ut. Håper du har en strålende ferie!!!
Gurimalla, den høres god ut. Kanskje jeg skal teste den ut glutenfri og overraske Endre litt imorgen på en helt vanlig tirsdag? :)
Hei Lene, takk for kakeinspirasjon over middagen på Olvasgaard på onsdag! Nå skal jeg lage banansmuldrepaien istedet for min franske pærepai til GP-festen i kveld. Gleder meg til å smake :-)
God helg!
Karina
Legg inn en kommentar