søndag 25. oktober 2009

Vielen dank Berlin


Eg og Tove har vore på storbyferie til Berlin :)
.
Etter 2 timar med forsinkelsar frå Flesland heiv vi oss rundt i Berlin. Allereie fyrste kvelden hadde vi satt Holocaust Monomentet, Brandenburger Tor og Reichstag. Det meste blei by night, men det var jo ein opplevelse i seg sjølv for Berlin er ein by som LIKAR å bruka lys.
.
Vi var heldige med været, vi har for det meste hatt sol eller lettare overskya, fyrst natt til avreisedagen kom regnet. Så vi har sett MASSE, bileta her er berre eit utdrag av ialt 534 bilete som eg tok på turen. Bileta visar over : Berliner Dom og Brandenburger Tor. Under : Kaiser-Wilhelms Gedächtniskirche by night, Fernsehturm og inni Holocaust Monomentet.
.
Vi dreiv hovudsakleg med sightseeing, så føttene våre fekk gjennomgå ein god del. Verkande føtter pleia vi godt kvar kveld når vi kom "heim". Vi hadde nemleg badekar på hotelrommet vårt, så vi satt to stolar forran badekaret, fylte det med varmt vatn og brusbadkule, stakk føttene nedi og kosa oss med strikketøy og te. Dette kan anbefalast på det sterkaste :)
.
Tove hadde tatt ut ei liste over garnbutikkar i Berlin, men den låg att på stovebordet når ho reiste. Men ho hugsa at KaDeWe (nordeuropas største handlesenter, eller noko slikt) skulle ha ein garnavdeling. Denne fant vi i det minste. Den var ein liten del av ein avdeling som heite Idee KaDeWe som hadde ALT innan hobby. Der var sjølvsagt mykje flott garn, men eg klarte å komma med utav butikken utan meir garn. Einaste eg kjøpte var ullfiber som eg skal bruka til nokon vottar eg vil prøva å laga.
.
Sit framleis å går gjennom alt eg har vore med på og sett, men er på langt nær ferdig endå.


Tusen takk for turen Tove :)

4 kommentarer:

Torunn sa...

Berlin er en herlig by synes jeg! Vi giftet oss i sjømannskirken i Berlin og er veldig glad for at vi valgte den byen :) Høres ut som dere har hatt en kjekk tur :)

Mooncat sa...

Berlin ser spennende ut. Fine bilder

Tove sa...

Og alle var enig i at det hadde vært en fin tur. Bortsett fra de vonde sengene.... Håper jeg kan få lov til å komme med glitrende gode ideer flere ganger!!!!

oddis sa...

Gleder meg til å se Berlin! ...en gang i framtiden...