søndag 30. januar 2011

Kake - American style

Eg laga KAKA i helga, skikkeleg american style. Lysten har vore der lenge, så når Hege hadde bursdag så følte eg tida var dags for å prøva seg. Så byrja å planlegge der og då. Var innom mangen tema fær eg fekk ideen til å laga ein Sugar skull, og den ideen satt seg fast :) Til høgre er ein av mangen inspirasjonskilder.

Så då var ideen klar, men kva kaka ville eg ha, kva kremmar, korleis ville eg pynta den osv. Så tok for meg internett og ein liten tur på bakebutikken. Så kakene blei bestemt fyrst; cappoccino kaka, kokoskaka og sjokoladekaka. Så var det kva som skulle vera mellom kakene og kva ville eg ha oppå kaka. Mellom laga blei det kaffesmørkrem. Utanpå blei det vanilla icing og heimelaga og heimefarga sukkermasse. Og alt, bortsett frå sjokoladekaka, laga eg for fyrste gong i helga.

Fredagen steika eg alle langpannene. Laurdagen laga eg kremmane, stabla kaka, kutta den til, laga sukkermassen og farga den, kjevla den ut og dekka kaka. Og så pynta deg den med marengs icing, sukkermasse (blomstra, stjerne, hjarte m.m), sølvkuler og tusj med matfarge. Blei ferdig og henta med kaken ca 19:30 laurdag kveld. Tente lysa og ringte på dørklokka, kjekt å komma med kaka på litt anleis måte :)
Søndagen laga eg pikekyss av resten av marengs icingen. Dei såg giftige ut fekk eg vita av døtterene til eit vennepar, men dei var vist berre farlig gode :)
.
Har allereie byrja å tenkje på kva kaka eg skal laga neste gong, for dette var veldig kjekt :)

1 kommentar:

Mooncat sa...

Sikle...sleve...
Lene, du har overgått deg sjøl.
Igjen.
Sikker på du har havnet på riktig jobbehylle?
Jeg vil ha kake!

:P