lørdag 31. desember 2011

Varme hender!

Øverst høyre og nedover: Jorids Fisherman's Friends vott, Herre selbuvott og Kollenvotten, Sjølv"designa" pulsvarmarar med dødningehovud. Øverst til venstre og nedover: Digital Chain votter og Hedgehog/pinnsvin votter
Denne jula har eg hatt eit lite "varme hender" proskjekt på gong. Eg har alltid likt selbu vottar og vottar som er litt uvanlege. I leiten etter spanande oppskrifter på votter har eg i år benytta mønsterbutikkar på nett, internett, bøker om Selbuvottar og designerhjernen min :)

Herrevottar er det som har vore vanskeleg i denne samanhangen. Eg har ikkje mannehender (forståeleg nok). Eg har hatt ein del oppskrifter på herrevottar, men om desse vert store nok når eg er ferdig har eg heller vore litt usikker på. Begge vottepara som er i svart/kvitt er herrevottar. Eg har og redigert begge tomlane på desse vottane. For å vera sikker på at eg fekk store nok vottar så gjekk eg for oppskrifter med mest antall masker. Dei blei iallefall litt for store for mine hender, så håpar dei blei passelege til hendene som skulle fekk dei. Å laga damevottar er litt enklare, då min hender kan benyttast som testarar :)

Pulsvarmarane er laga på eit innspel frå mora til mottakaren. Mottakaren er veldig glad i Pirates of the Caribbean og hadde vist i vore opphengt i pulsvarmarar denne hausten. Så søkte fram eit mønster på dødningahovud og fant ut ca kor mangen masker eg burde ha. Mottakaren er jo kun 7 år. Etter meldingen og mms som eg mottok på julafta så falt dei i smak, og passa relativt ok til bunad :)

Pinnsvin vottane var eit ork å strikka, men du og du kor søte dei blei til slutt. Så kjem nok til å trosse orket for å strikka desse igjen. Og fleire selbuvottar vil det alltid bli, eg syns det er veldig kjekt å strikka faktisk :) Selbuhanskar er heller litt meir bob bob...

Typisk at det blei den varmaste vinteren nesten i mannsminne når eg gjev vottar i julegåve, så eg kryssar fingrane for kaldare vær i januar og februar :)


Vel overstått jul og GODT NYTTÅR alle saman!!

1 kommentar:

Odd-Arne sa...

Jeg kan trøste deg med at mannevotten passet perfekt og at vi om to måneder skal på tur til en av norges kaldeste plasser hvor den vil bli testet. Sannsynligvis før :) Tusen takk, de var midt i blinken!

--Oddis