onsdag 9. juli 2008

Flink til å gå fjelltur

Igår var eg og Oddis spreke, unormalt spreke.
Når eg var ferdig på jobb møtte eg han i sentrum og vi tok Fløibanen til topps. Turen gjekk så til Åsebu - vidare til Nedrediket - opp til Storediket - Brushytta - Utsikten mot Ulrikken - Opp til Blåmannen - Mot Rundemannen og ned att mot Brushytta - tilbake mot Fløien - Tippetue ned til sentrum. Vi var veldig heldig med været og fekk teke eit par kjekke bilete. Over er det utsikt mot Ulrikken, men denne gongen frå Blåmannen. Til høgre sjekkar Oddis utsikten frå varden på toppen av Blåmannen.

Etter turen igår var vi så nøgde med oss sjølv at vi prøvde oss på ein tur til. Den skulle ikkje vera så lang i utgangspunktet, men plutseleg var det gått 4 timar og 24 minutt.

Denne turen gjekk frå Åsane Senter - Vestlandshallen - mot Gullgruven - der vi tok av inn Dalevegen til Mellingen - følgte så Den Trondhjemske Postvei oppover - på toppen tok vi av og gjekk nesten rett opp til Veten (486 m.o.h) - gjekk ned att frå Veten mot Sæterstølen - rota oss innpå nokon jorder før vi fant gardsstien tilbake til Mellingen og mot Åsane Senter igjen.

Hadde værgudane på godfot idag og, trur faktisk eg har fått litt soleksem på bringa iløpet av turen. Tok sjølvsagt eit par koslege bilete og. Over er ei Revebjødla med Langevannet og Mellingen i bakgrunnen, vegen ein ser litt av er Den Trondhjemske Postvei. Vel på toppen av Veten tok eg bilete til høgre av Nordhordalandsbrua. Frå Veten kunne vi og sjå Osterøybrua, Sotrabrua og Askøybrua. Vi fant og ein konkurranse vi skal prøva oss på, les meir på Topp Trim.

Turen kunne og by på variert dyreliv, vi møtte nemleg på hestar, geite, sauer, kyr, frosk, hund, katt og griser. Diverse insekt og sjølvsagt, men dei nemnar eg ikkje vidare.

No skal eg ta meg ein god, lang dusj, kroppen treng det verkeleg og føtna mine gaular etter det (dei er slitne). Etter dusjen skal eg krypa i seng nokså umiddelbart. Imorgon kan kanskje bli ein tung dag på jobb er eg redd for...

2 kommentarer:

oddis sa...

Gode minner :) Takk for noen flotte turer. Må nok melde pass i morgen, men jeg skal ete meg opp så kanskje på fredag igjen? Løvstakken?

Veronica sa...

Godt jobbet!
Høres ut som nok en flott tur. :)

Lykke til med konkurransen.