fredag 4. juli 2008

Kaloribomber med på jobb

Idag fyllar eg vist år, og då tenkte eg det ville vera kjekt å ta med kaka på jobb. Der er ikkje mangen att på jobb, men nokon skal eg nok klara å overtala til å smaka litt på kakene mine :)

Eg likar veldig godt å laga kaker, men gjer det kun når sjansen for å kvitta seg med den er til stade. Vil helst ikkje ha for mange fristelsar i heimen. Men ikkje lett å finne på kva ein skal laga, så har leita i ein del bøker og blad for å finne noko spanande. Der var ei oppskrift som hoppa litt mot meg og som eg prøvde meg på; Marmor-karamell-brownies.

Oppskrifta følgjer for dei som vågar:
Marmor-Karamell-Brownies100 g mørk sjokolade
175 g smør
250 g fløtekaramellar
5 ss fløte
4 dl sukker (gjerne 3 dl kvitt sukker og 1 dl mørkt muskovadosukker)
4 egg
Korna frå 1/4 stang vanilje
200 g mjøl
1 ts bakepulver
100 g pekannøtter, hakka
50 g mørk sjokolade (til pynt)
1 liten langpanne
bakepapir


1) Sett omnen på 180 gr, 160 gr varmeluft. Kle ein liten langpanne med bakepapir.
2) Bryt sjokoladen i bitar og smelt den saman med smøret over vatnbad.
3) Smelt karamellane i fløten over svak varme og konstant omrøring.
4) Rør sukkeret inn i sjokoladesmøret. Pisk egga og vaniljekorna. Rør inn sjokoladebandingen.
5) Sikt i mjøl og bakepulver, rør saman forsiktig. Rør inn pekannøttene.
6) Hell halvparten av deigen i formen, fordel 3/4 av karamellmassen over. Fordel resten av deigen over og steik kaka midt i omnen i 40-45 min, eller til den er fast når du trykke på den.
7) Ta kaka ut av omnen og la den avkjøla i formen i 20 min, ta så ut av forma og avkjøl heilt på rist.
8) Varm opp resten av karamellmasse og hell i tynn stråle over kaka. Smelt sjokoladen over vatnbad og hell over kaka i tynn stråle.

Denne fekk terningkast:6

Der kom og inn eit ynskje om at eg skulle laga gulerotkaka, den eg lagar har falt i smak hjå folk så kunne ikkje skuffa nokon. Så laga Gulerotkaka i natt.

Oppskrifta følgjar her om nokon likar slike kakar;
Gulerotkake
4 egg
3 dl sukker
3 dl mjøl
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1.5 dl rapsolja
4-5 dl rå, revne gulerøtter.

Topping:
100 gr Philadelphia Light
50 gr smør (mjukt)
125 g melis
1 ts sitronsaft


Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt og vend inn mjøl blanda med natron, kanel, salt og vaniljesukker. Rør inn olja og gulerøttene til slutt. Bland alt lett saman. Steik midt i omnen i ca 45 min - 1 time eller til ferdig steikt. Avkjøl kaka, smør på topping og nyt :)
Denne er saftig og god som alltid, terningkast: 5

2 kommentarer:

Tove sa...

Altså, som uavhengig smaker (dvs har ikke bakt disse selv, og da er man jo objektiv...) synes jeg faktisk begge fortjener en 6'er! Gulrotkaken kunne ha gjort seg med litt tjukkere lag glasur, men det er bare fordi at den glasuren er så inderlig god.... :-D

Veronica sa...

Høres virkelig godt ut. Dumt jeg gikk glipp av det...

Håper anledningen byr seg igjen en gang. ;)

Håper du hadde en flott dag!