lørdag 6. september 2008

Plommer og sjal

Eg er veldig flink til å bla i kokebøker og oppskriftshefter. Finn veldig ofte ting eg har lyst til å prøva å laga ein eller annan gong og. Plommekaka er ein av tinga eg lenge har sett på og vurdert. Igår fekk eg endeleg satt igong :) Gjekk på butikken seint (stille og roleg der då), handla det eg trengte og ikkje hadde og satt igong. Det blei litt i seinaste laget når den var ferdig så smaka ikkje på den før idag tidleg og så har eg jamen smaka på den resten av dagen. Så dette kallar eg vellukka :) Ser det ikkje godt ut på bilete over?
Endeleg blei eg ferdig med Daisy sjalet og. Skreiv om det her for ikkje så lenge sidan. Då venta eg berre på at eg skulle få det så stort som eg ville ha det, utan å vita kor stort det var... Vel forrige veke så løyste det seg, eg var nesten tom for garn så då var det berre å felle av :)

Det blei til slutt den nette størrelse av ca 190 langt og 100 frå nakke til spiss. Må kalla det akseptabelt. Brukte det på jobb igår då eg byrja fryse, kunne krølle sjalet rundt armane mine og holdt meg god og varm heile dagen :)

Men eit evig problem med alle sjal, iallefall så har eg det, er å finne ut korleis ein vil ha kanten. Skal ein laga frynser, vil ein hekla noko, skal ein ikkje ha noko som helst... Vel denne gongen fekk eg den glupe ideen med å ta garn av same type men i to andre fargar og veva dei inn i kanten i zig-zag mot kvarandre (der ein gjekk ut gjekk den andre inn). Syns det blei fint eg. Ein enkel løysning på eit eller så tungt problem :)

Dette sjalet kjem nok til å bli liggande på jobben utover den kommande hausten og vintaren. :)

7 kommentarer:

oddis sa...

Betyr dette at det er kake hos deg nå? :P

Tove sa...

Næsj, hun har sikkert spist den opp! *ler*
Kan bekrefte at den var god, ble beæret med et stykke mens vi satt på en trapp ved Sjøfartsmonumentet og studerte forbipasserende i dag!

oddis sa...

Jeg er blitt lovet et stykke på vei over Vidden i morgen

lise sa...

Kaken ser kjempegod ut, og sjalet er nydelig!

Veronica sa...

Kakene dine er som oftest svært vellykket. Tviler ikke på at også denne ble bra.

Sjalet ble flott!
Så godt og varmt ut der du pakket deg inn på fredag. :)

oddis sa...

Kaken var kjempegod!

oddis sa...

Kan rapportere at samme kaken, bare med epler, også gjør susen :)