søndag 28. desember 2008

Julen 2008 *oppdatert 12.01*

Der har i førjulstida sjølvsagt vore litt produksjon av julegåver. Klarar ikkje å la vera sjølvsagt, så litt strikkepress var der sjølvsagt.

Elefanten til høgre har eg laga 2 av før, men denne er einaste som var bestilt. Bror min ynskja seg ein som skulle vera rosa med gule og grønne prikkar. Her kosar den seg i juletreet vårt :) Den har fått namnet MoMo...

I tillegg så kom eg over oppskrifta til noko som likna ei finlandshette, berre det at den blei litt anleis. Som bilete til venstre visar :)


Ser for meg at broderen kan ta denne hua/hetta fram i lystig lag og ha det moro med den. Håpar forsåvidt ikkje at han brukar den langs vegen i Ålesund ein sein kveld...

Ellers har eg strikka 2 skjerf til døtrene til eit vennepar, det eine er raud og svart stripete med hemleg mønster i kvar ende. Det andre var eit lysegult aligatorskjerf. Begge skjerfa er strikka i Lanett og kan såleis vaskast i maskina, lurt for småbarnsfamiliar. Har nemleg forstått av vaskemaskina er deira beste verktøy :)

Der er og blitt strikka eit par øyrevarmarar som skal brukast med sykkelhjelm til Oddis. Dei skal tres på stroppane til sykkelhjelmen og såleis varma øyrene dersom ein kan ta ein tur på sykkelen i kaldt vær.

Tove ynskja seg heimestrikka sokkar i Regia Silk garn. Eg vist med ein gong ho sa det kva mønster eg skulle strikka sokkane i. Hadde nemleg prøvd meg på mønsteret til Irene sine oktobersokkar, og Tove likte det mønsteret. Eg var ikkje sikker på om eg likte mønsteret eller om det berre var garnet eg byrja strikka dei i fyrste gongen eg prøvde, men for Tove så prøvde eg sjølvsagt ein gong til :) Syns faktisk mønsteret gjorde seg i einsfarga garn. Tove har sjølv fiksa dette bilete til meg, tusen takk :)

Til Tommy og Hege strikka eg to par Bosniatøflar, og då Tommy er rimleg avhengig av marsipan i jula så fekk han ein liten gris i tillegg.

Håpar å kunne legge inn fleire bilete i dette innlegget seinare :)
2 kommentarer:

Tove sa...

Og Tove er strålende fornøyd med sokkene som allerede har vært brukt i huset en del (altså ikke bare til ære for fotografen. Som var meg selv)! TUSEN TAKK!!!!

Tove sa...

PS:
Glemte å si at elefanten ble ufselig søt og at jeg føler meg veldig beæret over at du gadd strikke det sokkemønsteret - fikk jo med meg banningen første gang du prøvde!