mandag 1. desember 2008

Londontown

Søndag 23. november avreise Bergen - Flesland til London - Gatwick, på kvelden. Vi ankom Queen Park Hotel etter å ha teke tog til Victoria station. Der kjøpte vi oss vekeskort til Tube'en (undergrunnen), og tok Tube'en til Queensway station og gjekk til hotellet. Påvegen såg vi kva vi skulle ha til middag, pizza og all-you-can-eat-buffet til 6,50 pund.

Neste morgon blei vi vekka av brannalarmen på ein ikkje heilt kosleg måte. Eg lovar der er kloremerker i taket på rom 111. Frukosten var continental.... Det ville på vårt hotel bety skiver, rundstykker og croisont (som alt kunne og burde toastast), smør og engelsk syltetøy var pålegget, der var to typar frukostblanding, hemetisert frukt, juice, mjølk, kaffe og te... Så frukosten var skikkeleg sunn. Min blei kjapt 3 grove toasta skiver med litt smør og sukker og ein toasta croisont med syltetøy. Holdt ein stakkar gåande ei god stund iallefall. Denne dagen hadde vi bestemt oss for å drive sightseeing, nærmare bestemt Tower of London og Tower Bridge. Kom tidleg på Tower of London, betalte oss inn, stod og venta på guiden som ein fekk med i prisen. Ein vassekte Beefeater kom å guida oss. Storvegs var det, kan absolutt anbefalast for dei som likar slikt. Men beregn ein del timar på det. Bilete over er av Tower Bridge frå Tower of London.

Etter mangen timar gjekk vi til Tower Bridge, dette var kjappare enn Tower of London sjølvsagt, men utsikten var upåklageleg. Som de ser av bilete over så var kameraene med og tilsaman har nok eg og Tove 6-700 bilete reknar eg med. Her vert Tove snikfotografert. Tower Bridge er bra kamerastativ :) Mandag kveld spanderte vi på oss middag på Hard Rock Cafe. Vi forlot hotellet 10 og var tilbake litt over 22. Så litt sliten etter dag ein kan ein seie.

Tysdagen vakna vi på normalt vis, ingen brannalarm denne morgonen heldigvis. Idag skulle vi innta St. Pauls Catedral, men då vi kom dit fekk vi vita at kuppelen var stengt for besøk fram til mars så vi gjekk. Kuppelen var hovudgrunnane til at vi ville sjå St. Paul. Men der er fleire berømte kyrkjer i London, så Westminster Abby var neste på lista og kun eit par Tube-stopp vidare. Med i prisen her fekk vi elektronisk guide iform av noko som likna litt på ein mobil og Jeremy Irons stemme. Mykje historie i den kyrkja og mangen kjente er begravd i den.

Då vi var i nabolaget så tok vi likegreitt turen over Thamsen og tok ein tur med London Eye og fekk utsiktsbilete i massevis, til venstre er Parlamentet, Big Ben og Westminster Abby i solnedgong. Vi var veldig heldige med været. Er veldig nøgd med bilete her.

Ingen tur til London er fullkommen utan minste ein tur på Oxford Street, så der tilbrakte vi heile onsdagen og faktisk store delar av torsdagen (etter British Museum). Og ikkje uventa så var julepynten på plass der, og nokon stadar var den og rimleg spektakulær. Bilete under er frå eit av vindauga på Selfridge. Her var Julenissen satt inn i mangen morosame situasjonar. På dette bilete er han nesten litt Skomakar Andersen, berre det at skoa i denne butikken er Jimmy Shue. Julenissen var og i eit badekar, på ein scooter, på kino, på handletur, hjå frisøren m.m. Kom faktisk i julestemning når vi var på Oxford St. Der var julemusikk over alt, men heldigvis var det ingen av butikkane som prøva å overgå nokon av dei andre butikkane.
Eg kom ikkje heim med julegåver, men derimot har eg blitt heftig forkjøla...

2 kommentarer:

Tove sa...

.....og alle var enig om at det hadde vært en fin tur.... :-)

Irene sa...

Høres/ser ut som dere har hatt en helt fortreffelig tur. London er kjekt!!!