torsdag 19. februar 2009

Til lille "Rosa"

Tysdag 17. februar sende eg ein liten pakke til Anna-Maylèn med eit par småting. Seinare på dagen fekk eg vite frå Tove at lille Rosa var komt til verda.

Eg har tidlegare uttrykt at der er mangen babyar nyleg ankommet eller rett rundt hjørnet, men lille "Rosa" var faktisk den einaste jenta som var spådd. Så eg berre måtte kasta meg inn i leiken om å laga noko jentete, gudane veit når eg får sjansen igjen...

Eg byrja fyrst på ein kjole, men rotete som eg er så klarte eg å forlegge oppskrifta *flau* Så eg byrja bla i dei oppskriftsheftene eg hadde liggande og den rosa kreasjonen til over blei resultatet. Til å vera min fyrste babykjole så gjekk det sånn noko lunde iallefall. Laga og dei tilhørande babysokkane.

Ellers så følte eg ikkje for å stoppa med kjolen. Kom nemleg over ein lilla tråd som eg berre måtte kjøpa. Den forvandla eg til denne cardiganen. Oppskrifta skal ha ribbestrikk på enden av armane, men inspirert etter kjolen så prøvde eg meg med ein innbretta kant.

Alt er laga i absolutt ikkje kjønnsnøytrale fargar, snarare tvert imot. Anna-Maylèn har vel og gitt uttrykk for at ho ynskja det på den måten og så. Og du kor kjekt det var, no skjønnar eg endå meir kvifor jenteavdelingen på babybutikkar har større utvalg... Det er noko veldig tilfredstillande med å laga jentekler.

Idag fekk eg då meldingen om at pakken var mottatt på barselavdelingen og mor var i fare for å bli dehydrert. Håpar det er gledestårar for det var ein glede å laga desse ting :)

Lukka til Anna-Maylèn og heile familien, gledar meg til å sjå Thea iallefall på bilete. Og håpar eg klarar lura inn eit personleg besøk og ein gong :)

5 kommentarer:

Ruth@ sa...

Hei på deg...
herlig dette settet ble ...

Xhantippe sa...

Så utrolig flott kjole du har strikket! Du har strikket mye flott til småtasser, en god inspirasjon. Ha en flott helg.

Tove sa...

Så lenge det er gledestårer som kommer er det liksom greit å få folk til å grine! :-)

Irene sa...

Supersøtt og rosa, kjekt å endelig få lage noe til en jente, ser jeg!

Veronica sa...

Utrolig søte klær!

Det er gjerne litt lettere å lage søte klær til jenter. ;o)

Kan godt forstå at Anna-Maylén begynte å grine av glede. En flott overraskelse!