tirsdag 23. juni 2009

Veldedige hueproduksjon

På ein strikkepubtur i mars bestemte eg, Tove og Kristin oss for å strikka prematurhuer. Vi vurderte mange stadar og verdige mottakarar, men fant ut at Haukeland Sjukehus og hadde eit stort behov, så vi skulle strikka til dei.

Etter å ha snakka med ei god venninne av Tove, som har kontaktar på sjukehuset, fekk vi ei oppskrift som sjukehuset likte veldig godt. Den var veldig lett og kjapp, 6 nye huer blei kjapt strikka. Restetråd gjekk eg tom for... Har handla inn ny babyull idag :)

Oppskrifta på Babyhuene er som følgjar:

Legg opp 60 masker. Strikk to omganger med rettstrikk. Forsett med rettstrikk og øk med en maste etter 20 og 40 masker. Strikk en omgong rettstrikk. Øk med en maske etter 26 masker, strikk 10, øk med en maske, strikk resten av pinnen. Fortsett nå med rettstrikk til arbeidet målar 8 cm. Fell 22 masker. Strikk ut pinnen. Fell 22 masker. Nå gjenstår 20 masker i midten av arbeidet. Mål lengden på de felte 22 maskene. Strikk dei resterande 20 maskane til ca 3/4 av lengden på det felte partiet. Fell så med å strikke 2 første og 2 siste maskene saman. Strikk neste pinne rettstrikk. Gjenta fellingen til der gjenstår 14 masker. Strikk desse 14 maskene til den midterste delen av arbeidet er like lang som sidene. Hele arbeidet skal bli 8 cm + lengden på første felling (22 masker).

Montering:
Sy saman sidesømmene. Hekle en hullrand rundt halsåpningen på luen. Første omgang 4 luftmasker, *hopp over to riller hekle 1 enkelstav, 1 lm*. Gjenta * * hele omgangen, tilpass på slutten. Alternativt; Snu arbeidet. 3 lm, en fm i første lm, fest i nærmeste stav. Fortsett rundt halsåpningen, eventuelt også rundt ansiktsåpningen. Pikekant.
Fest alle trådene og tre bånd i hullranden i halsåpningen på luen.

Tada!!

2 kommentarer:

Tove sa...

*kremt*
Altså, det var vel strengt tatt din og Kristin sin ide - jeg påtar meg ikke ansvaret ettersom jeg bare har strikket en og en halv... *rødme*

Anna-Maylén sa...

En og en halv er bedre enn ingen Tove. Men jeg vil anbefale å strikke ferdig den halve før du gir den bort! hihi...
Dette var litt av en produksjon Lene :) Husker da Eirik ble født og lå på prematuravdelingen med en altfor stor og ganske kjedelig bomullslue de hadde. Så dette er et kjempebra tiltak! Sånne småting er åpenlagt nyttig, men også ekstra koselig for de bekymrede foreldrene som er der ;)