lørdag 19. september 2009

One down...

...fem igjen :)
Dette er då mitt Starstruck sjal frå Pickles. Eg har berre brukt Pickles sitt eige garn, men kun Lava og Vinternatt. Når Pickles byrja å selgja garn så måtte eg berre handla, og Pickles Baby Merino skuffa IKKJE. Det var berre mildt sagt herlegt.
Det var ein fryd å stikke med og etter kun 10 min med sjalet på så veit eg det blir ein gjengangar i haust.
Heile tida når eg strikka sjalet diskuterte eg med meg sjølv; med eller utan frynsekant. Eg valgte å ha frynsekant då eg syns det gjer halve sjalet :)
Eg byrja og å mimre over det som faktisk fekk meg hekta på strikking etter MANGEN år der eg sverga aldri å strikka. Sjal var starten på det heile. Og det er gjennom strikking av mangen forskjellege sjal eg har å beherske forskjellege strikkemetodar.
.
Eg gjekk gjennom samlinga mi, den delen som ligg heime iallefall. Hang dei opp som vist til høgre. Det lyseblå heilt til venstre er nr 1, trekant sjal kun i glattstrikk med hekla kant (hekla av Hanne, eg hekla ikkje den gongen). Og så utvikla det seg med ribbestrikk, hullmønster, eit par skjerf, hekling, meir komplisert hullmønster og det siste; stjernestrikk. Eg brukar og alle desse sjala/skjerfa vår og haust.
Så då gjenstår det å fem prosjekt som skal fullførast iår, julegåver og ikkje minst HELG :)
God helg til alle saman :)

5 kommentarer:

wigdis sa...

Så flott sjal du har lagd. Likte fargene veldig godt og det ble fint med frynser. Måtte inn å titte på de andre sjalene dine også og det lilla så lekkert ut. Jeg har ennå ikke strikket sjal, men må vel prøve det. Ihvertfall et slags sjerf.
Håper du får en fin helg.

Hold Masken sa...

Sikke et flot sjal du har lavet og en skøn skøn farvekombination :-)

KRØLLEMIKKEL sa...

De sjalene er kjempeflotte.Litt av en samling du har. Ser ut til å være mye flott!

sissels sa...

Nydelige farger du har valgt på det første picklessjalet ditt - gleder meg til å se de 5 andre.

Annelive sa...

Nydelig, må nok ta en titt innom pickles jeg også.