onsdag 14. mai 2008

Amsterdam 9. - 13. mai

Trur det er trygt å seie at Amsterdam er alt det ingen byar i Noreg er. Der er jo mangen ting som er lovleg og tolerert i Amsterdam som norsk politi slår hardt ned på. Så turen til Amsterdam var dømt til å bli ein begivenheit uansett :)

Vi hadde fire overnattingar på Hotel Freeland, altså 3 heile dagar som vi fylte med det vi hadde lyst til og fekk tid til. Skal seie vi fekk gjordt mykje på 3 dagar i tillegg til å slappa av. Vi har nemleg vore på Anne Franks Hus, klatra i kykjetårnet til Westrekerk (høgste tårnet i Amsterdam), tur med kanalbåt, vore på Van Gogh Museet (bilete til venstre, utanfor Museet), Red Light District (ein bitte liten tur), lagt og slappa av i Vondelpark, World Press Photo Utstilling i Ouderkerk, vore i Artis Zoo og ellers gått milevis :) Vi har og knipsa opp mot 1000 bilete.


Tove nemne i sitt innlegg at vi har sett innsida av den lokale politistasjonen. Grunne blei ikkje nemt, men den skal de få her... Lommeboka mi forsvant sporlaust mellom fredag kveld og laurdags morgon. Dette oppdaga eg sjølvsagt ikkje før eg skulle pakka til laurdagens mange planlagte utfluktar. Me informerte resepsjonen om at lommeboka var forsvunne og gjekk til vår fyrste frukost på hotellet. Leita litt til etter den etter frukost, men til inga nytte. Så måtte vi berre finna Anne Franks Hus (bilete til høgre, køen til Anne Franks Hus) som var fyrste målet for formiddagen (billettane var alt i lomma). Etter Anne Frank kjøpte vi billettar til å gå opp i tårnet til Westerkerk, og medan vi venta på å komma til der så blei alle kort sperra og den lokale politistasjonen besøkt. Etter ein lang dag møte vi nattevakten i døra når vi kom tilbake til hotellet, det fyrste han spør er om eg hadde fått lommeboka mi tilbake!!???!?....
Amsterdam var kosleg. Grei plass å reise på ferie, men til forstod og kvifor mangen nederlendere flyttar til Noreg... Bilete til venstre er frå Vondelpark, sjekk folkemengden i bakgrunnen så forstår ein.

4 kommentarer:

Tove sa...

Og det var ikke den lengste køen vi så en gang!!!
Ellers kunne godt denne helgen ha vært like lang, varm og bra som forrige... *sukk*

oddis sa...

Jeg vil tilbakeee!

Hanne sa...

Det virker som dere hadde en fin tur :-) Men fikk du lommeboken tilbake?

Irene sa...

Ser ut som dere hadde en knall tur. Men mista lommeboken?? fy søren så kjipt da.