lørdag 25. april 2009

Photowalk Bergen 2009

I forrige veke gjorde Tove meg oppmerksam på Ur og Fotos Photowalk Bergen 2009. Påmeldingen var i beste fyrstemann til mølla ånd, og med angiveleg kun 50 plassar pr. merke: Canon, Nikon og Olympus følte vi begge eit behov for å raska på. Vi kom begge med :)

Laurdag 25. april-09, opplett og flott fotograferingsvær. Ifølgje BA.no så var det litt over 200 som møtte fram til Photowalken. Så antatte 150 personar, var gått opp til 173 påmelde og over 200 oppmøtte. God reklame kan vi kalla dette :)

Eg byrja min Photowalk med å få med meg eit seminar om macro-fotografering 14:00-14:45 ved Roger Strandli Brendhagen, Nikon Ambassadør og fotograf for National Geograhic. Resten av Photowalken skulle foregå frå 15:00- 18:00 og deltakarane var invitert til å slappa av på Logen Bar etterpå.

No har det seg slik at fredag tømte begge minnekorta min, men det eg sjølvsagt ikkje var vaken nok til å gjere var å lada batteriet til kamera... 10 bilete inn i Photowalken blei problemmet oppdaga. Kva valg hadde eg då? Jo, eg kunne reise heim og finne ladaren min, gå til Ur og Foto og krysse fingrane for at dei kunne hjelpa meg, eller spørja Brendhagen fint om han kanskje hadde ein ladar eg kunne låna litt? Eg gjekk då for siste valget...

Brendhagen hadde ikkje nokon ladar til meg, men utan å blunke så sa han eg kunne låne hans Nikon D3 dersom eg skulle på puben etterpå (sidan eg hadde bestemt meg for å droppa akvariet). Var veldig skeptisk, for eg viste at Nikon D3 var eit stort kamera, men kor stort fant eg fyrst ut når eg kom heim... På bilete over til høgre ser alle korleis eit kamera til 35.000+ tar seg ut i mine hender. Eg måtte berre lova å ikkje mista det i bakken. Har aldri holdt så godt rundt ein kamera på ein fototur før... Tillit var nokon Brendhagen var flink til å gje.

15:45 fekk alle med Nikon beskjed om å møte Brendhagen ved den Blå Steinen, då kunne nemleg intereserte gå med han til Akvariet og fotografere reptiler. Der ville to reptilspesialistar ta fram reptilane for fotografering. Dette virka til å freista mangen, så eg og Tove bestemte oss for å gå litt på eiga hand.

Photowalken hadde og eit par konkurransar hengande over seg. Nikon og Brendhagen har konkurranse der det beste macro-bilete frå Photowalken kunne bli premiert med eit macro-objektiv (Ja takk!), og Photowalken hadde ein konkurranse med tema "Fragmenter av Bergen" (litt usikker på premien her).

Så no gjenstår det som er vanskeleg, velgja bileta som eg har teke og trur eg kanskje kan vinna med. Så om folk kunne kryssa fingrane for meg så hadde eg vore evig takknemleg, har veldig lyst på det macro-objektivet :)

Bilete øverst er eit utdrag av eit bilete, motivet er frå "tagge"veggen til Sentralbadet. Eit stort parti over eit gitter i veggen er dekka med slike ansikt, ikkje eit ansikt er lite... Løp og sjå, for imorgon kan det vera vekke. Tre bilete til under.


Tusen takk til Tove for invitasjonen.
Tusen takk til Ur og Foto for å arrangere Photowalken.
Tusen takk til Roger Standli Brendhagen for å stola nok på meg til å låna meg sitt kamera.

Eg kjem tilbake til neste Photowalk!! :)

7 kommentarer:

Tove sa...

Du passet bedre på det kamera enn mødre passer på babyene sine... *fnis*

Ronnie sa...

Hei Lene


Kjekt du likte deg på Photowalken. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger, så dette gjør vi nok flere ganger.

Hvis du vil se bilder fra arrangementet, kan du stikke innom bloggen min

http://megapiksel.wordpress.com/

Mvh
Ronnie Larsen
Initiativtager til Bergens første Photowalk

MiSP sa...

Du fikk prøve D3? You lucky...

Stilig bilde av katten/veggen/hva det nå er. =)

MiSP sa...

Bruker du Flickr eller deviantART?

HelgeB sa...

Åh, heldige du som fikk bruke D3 for en dag, hadde vert vel og bra det, ja! =)

Lenedyret sa...

Eg har lenge hatt ein Flickr konto, men aldri tenkt på å legge ut bilete frå f.eks Photowalk der. No derimot har eg lagt link til Photoalbum under Linker eg sjekker ofte :)

Prøva å oppdatere den kvar gong eg har vore ute og leika meg med kamera. Tusen takk for ideen :)

Veronica sa...

Jeg misunner deg virkelig muligheten til å bruke Nikon D3!

Selv om det var litt kø for å ta bilder, hørtes det ut som en flott dag.

Tips mottas gjerne før neste gang. :o)