mandag 21. september 2009

Welcome to Ken Wood...

Eg har lenge hatt lyst på kjøkkenmaskin, og har lært av bror min at kjøkkenmaskineri må ha namn. Så vil introdusere alle for Ken Wood. Han har til no prøvde seg på baking, og han var dyktig til det. Laurdag laga han pizzadeig og søndagen laga han bolledeig. Suverent :)

Ken Wood har og bragt med seg ein blendar og ein foodprosessor, men det har han ikkje fått sjansen til å briljere med endå. Men kjenne på meg at milkshake har eg lyst på så ein haustkveld i nær framtid :)

Pizzaen eg laga på laurdag var tacopizza. Det er kjempegodt og veldig enkelt. Denne gongen slapp eg å elte for hand og.

Pizzadeigen:
8 dl mjøl
1 pk tørrgjær
litt salt
3 dl lunka vatn
3-4 ss olje.
Nok til pizza i langpanne.

Fyll:
400 g karbonade-/kyllingkjøtt-/kjøttdeig
1 gul løk
1 pose tacokrydder
2 dl vatn (mot 1 dl som tacokrydderposen seie)

Fordel eit tynt lag med salsa på pizzabunnen. Fordel tacofyllet over bunnen, dekk med eit lag med taco chips. Ost etter ynskje på toppen. Steik til gylden på 200grader.

Server med lettrømme, salsa og guacamole :)

1 kommentar:

Tove sa...

Altså... Jeg synes det er UTROLIG frekt av deg å drive med sånt som dette (dvs pizzabaking, besøk og bolleservering til frokost) akkurat når jeg er bortreist. HVA ER DETTE FOR NOE TULL????!?!?! Du har å sitte hjemme og ha det stusselig når jeg er bortreist (strikketorsdag er unntaket - den er urokkelig)

Hilsen sjefen