torsdag 30. desember 2010

Jentetur til Melbourne

Ein liten gjeng på 5 jenter tok turen til Melbourne; meg, Camilla, Rine, Leyla og Cathrine ("samboaren" til Leyla). Tiger Airways er ikkje å anbefala når det skal flygast innlands i Australia...

Melbourne er ein by som virkar til å vera veldig ulik mangen av dei andre byane i Australia. Den har eit meir europeisk preg. Byen lønnar og ein liten hær med kunstnarar som har i jobb å dekke over tagging. Byen er og dekka av kunstverk langs gatene og inn i smug. Ein må følgja med heile tida.

Bileta, øverste halvdel:
Øverst til venstre: Ved eit overgangsfelt midt i byen traff vi på desse tre karane, skikkelege sjarmørar. Vi var solgt alle :). Vetle bilete under til venstre: St. Pauls Cathedral ala Australia. Ei flott kyrkje, men ikkje like imponerande som motparten i London. Vetle bilete under til høgre: Tre benkar var plassert utanfor St. Pauls og foran dei stod det Ladies only. Den var ny, og karen som satt seg brydde seg ikkje så veldig. Stort bilete oppe: Cooks Cottage, som i barndomsheimen til Capt. Cook som "oppdaga" Australia. Flytta til Melbourne frå England, stein for stein. Vetle bilete oppe og nedover (3 stk): Dette er kopi av fosilet til eit maurpinnsvin. - Så har vi det artig i hagen til Cooks Cottage. Trur ikkje eg har ledd så mykje på det eg kan minnes. - Så har eg klart å ta eit bilete av solnedgongen over Melbourne frå toget frå ein bydel litt utanfor.
Underste halvdelen:
Vetle bilete oppe til venstre: Denne papegøyen eksisterte kun for å dekka over nokon som ikkje såg like kult ut på same veggen. Det same gjelder det storte bilete til høgre. Det midels store bilete nede til venstre er ein installasjon som vi tilfeldigvis såg inn eit smug og måtte sjekke nærmare. Hang på veggen frå 3. etasje og ned til litt over døre i 1. etasje. Skikkeleg kul. Resten av dei små bileta visar korleis heimelaga/handlaga drops blei til. Dette oppdaga vi i eit butikkvindauga vi gjekk forbi, så den butikken måtte vi sjølvsagt inn i :)

Gjentar at Tiger Airways er ikkje anbefalt til innlandsflygning i Australia. Dårleg info, plutselege ekstra utgifter og veldig varierande service. Ellers var Melbourne ein opplevelse, der det gjenstår masse.

1 kommentar:

Mooncat sa...

jemmini for en hastighet på innleggene dine vennen, jeg får litt prestasjonsangst :)
Kjempegøy å lese, jeg sitter og mimrer og ler for meg selv <3
Keep it coming.

Takk for det gamle, det har vært et innholdsrikt år hvor vi har fått treffes mer enn tidligere. Vi har hatt gøye tider og utfordringer. Blir spennende å se hva 2011 gir oss.

Stor klem fra Camilla