mandag 27. desember 2010

Whitsundays, GBR og Cairns

Vi bevega oss, men tilgongen til pc etter vi kom att var litt sporadisk og ikkje med tanke på å laste opp bilete eller å laga blogginnlegg. Kva har vi romjula til :)

Vi hadde planlagt noko, men pga særdeles dårleg vær så blei det gjort litt endringar. Vi enda med å reise til Hamilton Island, ta båt til Long Island, overnatta der 4 netter for å dykke (men blei regn, backgammon og strikking istaden), så droppa vi Fraser Island (grunnet dårleg vær og flomvarslar), reiste til Cairns (med Greyhound), livabord båt på Great Barrier Reef (2 dagar, 1 natt og 6 dykk), tilbake til Cairns 1 dag før vi måtte tilbake til Sydney fordi Camilla måtte pakke seg ut av hybelen sin.

Bileta: Øverste halvdel er frå Whitsunday Islands (Long Island) og underste halvdelen er frå Great Barrier Reef og Cairns.
Øverste halvdel fyrst; Stort bilete: På resorten gjekk ein del Wallabys laus, blant anna ei som hadde ein Joey (namnet på babyane). Desse to måtte eg følgja etter og fotografere ein del. Vil kosa med!!! Mindre bilete oppe til venstre: Her er ein Knelar. Denne kom flygande ein kveld vi satt ute og såg på tropenatta. Eg måtte sjølvsagt fotografere, men eg blei vist litt for innpåsliten så han gjekk til angrep og eg flykta høglydt og Camilla LO!!. Oppe til høgre: Flygehundar. Desse hang i massevis i eit tre bak hovudinngongen til resorten og dei BRÅKA, skråla noko heilt sinnsjukt. Nede til venstre: Heldigvis såg vi ikkje så mangen av denne typen up close, sjølv om der var edderkoppar over alt. Vi gjekk tur i "regnskogen" på øya når det slutta å regne, og der var høg armføring nesten heile vegen (fram og tilbake). Nede til høgre: Vi fekk eit veldig nært forhold til hotelparaplyane våre. Her er vi på ein liten tur til andre sida av øya med paraplyane. Andre sida av øya (i forhold til der vi budde) var heile 100 m (toppen).
Underste halvdelen, småbileta: Oppe til venstre: Her er vi påveg ut til Liveabord båten på Great Barrier Reef (GBR) for å dykka. Påvegen ut får vi ein liten gjennomgong av reglar på båten, korleis opplegget funkar og kva vi kan forventa oss av dykkinga på GBR. Oppe til høgre: Solnedgongen mot fastlandet frå liveabord båten. I det eg tek dette bilete får vi beskjed om å gjere oss klar for å ta eit nattdykk på GBR. Når vi står klar for å hoppa i havet ser vi lyn i same rettningen (men ingen lyd). Nattdykk på GBR var konge! Nede til venstre: Kan du tru det? Eg gløymte å ta med batteriladaren til kompaktkamera mitt (undervannskameraet), så eg fekk kun tatt ca 10 bilete på 6 dykk. Nedtur! Vi såg hai, men fekk ikkje noko bra bilete av det før batteriet gjekk tomt. Såg mykje anna kjekt der og. Nede til høgre: Cairns Lagoon. Der var nemleg observert krokodiller langs strendene i Cairns så folk var oppfordra til å halde seg unna. Lagoonen var staden der folk samla seg for å kjøla seg ned. Stort bilete: Turistbrosjyrebilete av GBR. Blått roleg hav og ein båt mot horisonten :)

Ingen kommentarer: