søndag 30. oktober 2011

Angry Cake Day

Eg har laga kaka att!

I vår spurte Kristina (ei venninne og kollega) meg, litt på kødd, om eg kunne laga ein Angry Bird kaka til bursdagen hennar. Eg vil berre ha det sagt, eg køddar ikkje når det kjem til kakebaking :)

Men eit problem med dette temaet er at eg er ikkje bitt av Angry Bird basillen. Så hadde ikkje all verda med kunnskap. Men det stoppar ikkje ein stakkars hobbybakar. Det er det ein har internett til og venner med iPhone og Angry Bird. Så lasta ned ein del bilete på nett og fekk spele litt på Kristina sin mobil. Dette ilag med eit par bloggar så forma ideen seg i hovudet mitt.

Bloggane som har inspirert meg til denne kaka er Passion 4 baking, Sweetapolita og Bakerella. Så etter ein del fornøyeleg "research" falt valget på Red Velvet kake. Som eg fylte og dekka med den kvite smørkremmen som eg brukte forrige gong. Eg bestemte meg og for å dekke kaka i marshmellow fondant som eg brukte forrige gong, men denne gongen skulle eg farga den. Så gjenstod det å komma på noko lurt når det gjaldt figurane, for eg viste eg måtte ha 3D figurar på kaka. Då slo tanke meg - Cake Pops!. Eg har lest mykje om dette fenomenet så eg laga eit vanleg sukkerbrød, smuldra det og blanda i Creme Brulee frå Piano til det blei ei masse som kunne formast. Forma og satt i kjøleskapet. Smelta kvit sjokolade som eg farga og dyppa birdsa og pigsa i :) Har brukt fondant til hjelm, nebb og stjert. Mini marshmellow blei auge... Kun fantasien setje grenser. Bakerella er nemleg dødsdyktig på Cake Pops. Eg har benytta Wilton sin fargepasta, veldig bra produkt. Fyrste gongen eg oppleve at fargeprodukt ikkje skille seg i f.eks smørkrem. Eg fant ut at Jernia var forhandlarar av Cacas som igjen forhandla Wilton i mitt nærmiljø, og heldig som eg var så hadde dei Wilton :)

Så den 25. okt var det kakeselskap på jobben, alle lunsjkoleggaer var invitert. Vel overstått Kristina!

2 kommentarer:

Kristina sa...

Tusen takk Lene - fineste gaven jeg noen gang har fått ! du er konge :)

Birkus sa...

Ja, man kødder ikke kakebaking og Lena :-) Du er dritgod, og Kristina er super heldig som fikk en så flott kake :-)